tokoferol (vitamín E)

Jedná se o antioxidant, známý též jako vitamin E. Kapalná látka rozpustná v tucích. Zneškodňuje volné radikály. Je obsažena přirozeně v rostlinných tucích a všeobecně v lidské potravě, např. v mléce, masu, ořeších a semenech, pšeničných klíčcích atd. Zvyšuje imunitu starších osob, je lékem na mnoho nemocí.

Součást extraktů s vysokým obsahem tokoferolů. Varianta α-tokoferol je také využívána pro experimentální účely a klinické testy vitamínu E. Jeho aplikace je limitována z důvodu jeho specifické vůně. Používá se např. v rostlinných a živočišných tucích, sýru, polévkách a v dalších potravinách.

Zdroj: https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E307

Zobrazuji všechny 3 výsledky

Nákupní košík
0
    0
    VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK
    V košíku zatím nic nemátePřejít ke všem těm krásným věcem