Kyselina mléčná

Lactic acid (kyselina mléčná) vzniká fermentací bakterií, které se nacházejí v ovoci, zelenině nebo mléce. Tato kyselina může tedy být živočišného původu, ovšem velmi často se vyrábí synteticky, neboť je snažší ji takto získat, pracovat s ní a navíc je i mnohem stabilnější. Je to jedna z AHA kyselin, má tedy exfoliační schopnosti, čímž potenciálně dělá pokožku citlivější (hlavně na sluneční záření). Jinak ale nemá žádné další negativní účinky na pleť ani zdraví.

Kyselina mléčná se v kosmetice používá především pro své exfoliační schopnosti (rozpouští látky, které drží odumřelé kožní buňky pohromadě, tím se odhaluje jemnější a mladě vypadající vrstva pokožky). Redukuje první známky stárnutí jako vrásky i pigmentové skvrny a sjednocuje barevný tón pleti. Mimo jiné upravuje pH produktu, pleti i vlasů. Také má hydratující a zvlhčující účinky.

Zdroj: https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/kyselina-mlecna-lactic-acid/

Zobrazuji všechny 2 výsledky

Nákupní košík
0
    0
    VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK
    V košíku zatím nic nemátePřejít ke všem těm krásným věcem