COCO GLUCOSIDE

Coco glucoside je jemná, povrchově aktivní látka, která se vyrábí z kokosového oleje. Je to přírodní emulgátor (umožňuje smíchání dvou a více nemísitelných kapalin, např vodu a olej), pomáhá vytvářet pěnu a smývá z pleti nečistoty. Spojuje totiž vodní a olejovou složku v kosmetice, zatímco olej na sebe naváže všechny nečistoty, tak emulgátor pomáhá vše smýt z pokožky vodou.

Coco glucoside se používá nejčastěji v čisticí kosmetice, najdete ho v šamponech, v odličovacích přípravcích nebo sprchových gelech. Vytváří velmi jemnou pěnu, nahrazuje v kosmetice chemické sulfáty (SLS, SLES), je plně biologicky odbouratelný, nevysušuje ani zbytečně nedráždí pokožku. Je vhodný i pro ciltivou, suchou nebo podrážděnou pleť.

Zdroj: https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/coco-glucoside/

Zobrazen jediný výsledek

Nákupní košík
0
    0
    VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK
    V košíku zatím nic nemátePřejít ke všem těm krásným věcem