Dýňové máslo

Dýňové máslo yrobené z přírodních ingrediencí je pochoutka s příchutí podzimu, která určitě potěší. Tento recept kombinuje dýni a bohatou chuť zázvorových, skořicových a hřebíčkových olejů. Všechny tři oleje mají při vnitřním užívání řadu výhod: skořice podporuje imunitní systém, hřebíček podporuje kardiovaskulární zdraví a zázvor pomáhá zažívacímu systému zůstat zdravý.

dýňové pyré

Dýňové máslo

Dýňové máslo yrobené z přírodních ingrediencí je pochoutka s příchutí podzimu, která určitě potěší. Tento recept kombinuje dýni a bohatou chuť zázvorových, skořicových a hřebíčkových olejů. Všechny tři oleje mají při vnitřním užívání řadu výhod: skořice podporuje imunitní systém, hřebíček podporuje kardiovaskulární zdraví a zázvor pomáhá zažívacímu systému zůstat zdravý.
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 50 minut
Porce: 36 dávek

Ingredience

  • 800 g dýňového pyré
  • hrnku kokosového cukru (můžete použít i třtinový nebo klasický)
  • ¼ hrnku javorového syrupu
  • ½ hrnku neslazeného jablečného džusu
  • 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 1 párátko* zázvorového oleje doTERRA
  • 1 párátko* skořicového oleje doTERRA
  • 1 párátko* hřebíčkového oleje doTERRA

Postup

  • Dejte všechny přísady do velké pánve a na středně vysoké teplotě začněte míchat a ohřívat.
  • Jakmile začne směs probublávat, ztlumte oheň na mírný stupeň.
  • Pomalu vařte na mírném ohni odkryté po dobu 15 – 20 minut.
  • Podle chuti doslaďte a přidejte koření.
  • Nechte úplně vychladnout a ihned použijte, případně uchovávejte v uzavřených sklenicích v ledničce po dobu max. dvou týdnů.
  • Vyzkoušejte přidat toto lahodné máslo na koláčky, vdolky, toasty, vafle, palačinky, ovesné vločky a další.

Poznámky

párátko* – namočte špičku párátka do oleje; olej na špičce párátka vmíchejte do surovin
Tip: Jak směs při vaření houstne, může prskat. Pracujte tak se zakrytými rukami dlouhým rukávem. Směs můžete také přiklopit poklicí a podepřít ji vařečkou, aby mohla unikat pára.