Dýňové máslo yrobené z přírodních ingrediencí je pochoutka s příchutí podzimu, která určitě potěší. Tento recept kombinuje dýni a bohatou chuť zázvorových, skořicových a hřebíčkových olejů. Všechny tři oleje mají při vnitřním užívání řadu výhod: skořice podporuje imunitní systém, hřebíček podporuje kardiovaskulární zdraví a zázvor pomáhá zažívacímu systému zůstat zdravý.

Dýňové máslo
Ingredience
- 800 g dýňového pyré
- ⅔ hrnku kokosového cukru (můžete použít i třtinový nebo klasický)
- ¼ hrnku javorového syrupu
- ½ hrnku neslazeného jablečného džusu
- 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 párátko* zázvorového oleje doTERRA
- 1 párátko* skořicového oleje doTERRA
- 1 párátko* hřebíčkového oleje doTERRA
Postup
- Dejte všechny přísady do velké pánve a na středně vysoké teplotě začněte míchat a ohřívat.
- Jakmile začne směs probublávat, ztlumte oheň na mírný stupeň.
- Pomalu vařte na mírném ohni odkryté po dobu 15 – 20 minut.
- Podle chuti doslaďte a přidejte koření.
- Nechte úplně vychladnout a ihned použijte, případně uchovávejte v uzavřených sklenicích v ledničce po dobu max. dvou týdnů.
- Vyzkoušejte přidat toto lahodné máslo na koláčky, vdolky, toasty, vafle, palačinky, ovesné vločky a další.