Bezlepkové veganské perníčky

Tyto lahodné perníčky budou u vás doma velkým hitem. Jsou bezlepkové, bez cukru a veganské, takže je můžete s radostí nabídnout svým přátelům a rodinám, kteří mají dietní omezení. Navíc chutnají skvěle a vychutnají si je opravdu všichni.

Bezlepkové veganské perníčky

Tyto lahodné perníčky budou u vás doma velkým hitem. Jsou bezlepkové, bez cukru a veganské, takže je můžete s radostí nabídnout svým přátelům a rodinám, kteří mají dietní omezení. Navíc chutnají skvěle a vychutnají si je opravdu všichni.
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 15 minut
Porce: 24 perníčků

Ingredience

  • 1⅓ šálku pohankové mouky
  • šálku tapiokové mouky
  • šálku čirokové mouky
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • šálek palmového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedné sody
  • ¼ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 kapky skořicového oleje doTERRA
  • 2 kapky zázvorového oleje doTERRA
  • 2 kapky hřebíčkového oleje doTERRA
  • ½ šálku kokosového oleje
  • ¼ šálku neslazeného jablečného pyré
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce melasy
  • 1 lžička jablečného octa
  • 45 kapek tekuté Stévie

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C
  • V míse smíchejte všechny suché ingredience a dobře promíchejte.
  • Ve druhé míse smíchejte všechny tekuté ingredience a důkladně promíchejte, dokud se všechny nespojí.
  • K tekutým surovinám přidejte esenciální oleje a dobře promíchejte.
  • Postupně vmíchejte suché suroviny do tekutých. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Poprašte vál trochou pohankové mouky a přeneste na něj těsto z mísy.
  • Těsto rozvalte do plátu silného 0,5 – 1 cm.
  • Pomocí vykrajovátek vykrojte perníčky požadovaných tvarů. Nanášejte perníčky vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
  • Perníčky pečte v troubě 12 – 15 minut dozlatova. Poté je nechte vychladnout.
  • Dle preferencí polijte polevou nebo je ozdobte.