Nic nepomůže během letních veder tak jako chladivá a osvěžující mražená pochoutka. Vynechejte sladké dezerty koupené v obchodě a vyzkoušejte tyto recepty na snadné a přírodní nanuky. Díky přirozené sladkosti kokosového krému a čerstvého ovoce jsou tyto výtvory lahodné a chutné, aniž by vás zatěžovaly. Oba recepty obsahují také citronový olej, který dodává svěží chuť a při vnitřním užívání může pomoci ke zdravému trávení.
Nanuky s broskvemi a smetanou
Ingredience
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 PL medu
- 1 ČL vanilkového exktraktu
- 340 g mražených broskví
- 1/2 hrnku smetany
- 1/2 hrnku vody
- 1-2 kapky doTERRA citronového oleje
Postup
- Pro přípravu krému smíchejte kokosové mléko, 1 lžíci medu a vanilkový extrakt a dejte stranou.
- Poté rozmixujte mražené broskve, smetanu, vodu a citronový olej dohladka.
- Střídavě plňte formu krémem a broskvovou směsí, dokud nebude plná.
- Před vložením dřevěných tyček nechte asi hodinu zmrazit. Poté vyjměte z mrazáku a přidejte tyčinky.
- Vraťte do mrazáku na další 2 hodiny. Poté jsou nanuky připraveny k pochutnání si.
Nanuky s kokosem a čokoládou
Ingredience
- 1½ hrnku kokosového krému
- 3 banány
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1-2 kapky doTERRA citronového oleje nebo mátového oleje dle chuti
- 50 g oblíbené čokolády
Postup
- Banány, kokosový krém, vanilkový extrakt a citronový / mátový olej rozmixuj dohladka.
- Čokoládu nasekejte na hrubší kousky.
- Do prázdných formiček vložte několik kousků nadrcené čokolády. Přidejte malé množství smetanové směsi. Opět přidejte trochu čokolády a malé množství smetanové směsi. Tento postup opakujte, dokud není formička plná.
- Před vložením dřevěných tyček nechte nanuky asi 1 hodinu mrazit.
- Vyjměte nanuky z mrazáku a přidejte nanuková dřívka. Vraťte nanuky zpět do mrazánku na další 2 hodiny. Poté jsou připraveny k servírání.