Heřmánek modrý (Blue Tansy)

Blue Tansy, olej inspirace

Heřmánek modrý (Blue Tansy, Anacetum annuum), také označovaný jako Marocký heřmánek, je jednoletá středomořská rostlina, která se přirozeně vyskytuje v severním Maroku. Chamazulen, chemická složka v heřmánku, poskytuje oleji charakteristickou indigovou barvu a je obdivován pro své uklidňující účinky. Je zajímavé, že chamazulen se ve skutečnosti tvoří až během destilace rostlin v páře, což vysvětluje, proč jsou oleje modré, ale rostliny, ze kterých pocházejí, nikoliv.

Garance vrácení peněz 30 dnů od nákupu
Přibalíme malý dárek!
Získáváte dopravu zdarma!

VAŠE CENA: 3.633 

Velkoobchodní cena: 2.737 Jak získat Velkoobchodní cenu?

Tento produkt je dostupný u dodavatele, obvykle jej odešleme během 5 dnů

Katalogové číslo: 60204445 Kategorie: Štítky: , , , , , , , ,

Heřmánek modrý (Blue Tansy, Anacetum annuum), také označovaný jako Marocký heřmánek, je jednoletá středomořská rostlina, která se přirozeně vyskytuje v severním Maroku. Chamazulen, chemická složka v heřmánku, poskytuje oleji charakteristickou indigovou barvu a je obdivován pro své uklidňující účinky. Je zajímavé, že chamazulen se ve skutečnosti tvoří až během destilace rostlin v páře, což vysvětluje, proč jsou oleje modré, ale rostliny, ze kterých pocházejí, nikoliv.

Chamazulen má očistné vlastnosti na kůži a pokožku také zklidňuje. Ze všech heřmánkových olejů má olej z modrého heřmánku největší obsah chamazulenu. Má tak nejsilnější uklidňující účinek na tkáně. Pamatujte však, že s velkou silou přichází velká zodpovědnost. V oleji je tolik chamazulenu, že olej může skutečně obarvit kůži a povrchy modře, používejte jej opatrně. Kromě vysokého obsahu chamazulenu je olej z Modrého heřmánku také unikátní vysokým obsahem sabinenu a myrcenu. Sabinene je cyklický monoterpen známý svou dřevitou a kořenitou vůní, schopností podporovat zdravou imunitní funkci a reakci, zklidňovat pokožku, snižovat výskyt kožních nerovností a také je to silný antioxidant. Myrcen je monoterpen s přímým řetězcem, který podporuje zdravý nervový systém, chrání kůži před stárnutím vlivem UV záření, a má antioxidační účinky. Olej z heřmánku modrého je klíčovou ingrediencí směsí doTERRA Balance a Deep Blue.

HLAVNÍ VÝHODY

  • Pomáhá snižovat výskyt kožních vady a nerovností
  • Používá se jako vonná a barvící složka do kosmetiky
  • Zmírňuje napětí, podráždění, přílišné přemýšlení

EMOČNÍ PŮSOBENÍ

Modrý heřmánek, olej inspirace a akce, podporuje ty, kteří odmítají nebo se bojí podniknout kroky ke změně. To je zvláště užitečné, pokud ve svém postupu a rozvoji stagnujeme. Dodá nám zažehnutí a pomůže nám překonat prokrastinaci, vyhýbání se změně nebo strnulost. Olej z modrého heřmánku vyžaduje, abychom vzali život do vlastních rukou a žili v souladu s vnitřním hlasem. Při potlačování vnitřního vedení a rezignaci na změnu se v životě často cítíme letargičtí, vyčerpaní, apatičtí a pomalí. Modrý heřmánek nás podporuje v převzetí iniciativy a znovuzískání života a snů, k projevu vášní a akci. Připomíná, že vždy můžeme volit svou cestu dál.

Esenciální olej z modrého heřmánku je užitečný při emočním rozrušení, frustraci a podrážděnosti. Když si uvědomíte, že vám ubývá trpělivosti, máte přehnané obavy a přemýšlíte víc, než je třeba, použijte olej z modrého heřmánku v difuzéru nebo si několikrát přivoňte k lahvičce. Modrý heřmánek uklidní vaši mysl a pomůže vám znovu se soustředit na to podstatné.

Vyzkoušejte modrý heřmánek spolu s levandulovým éterickým olejem a podpořte regenerující noční spánek.

  • Pomáhá při odkládání, odolávání změnám, odolávání vnitřnímu vedení, chybějící inspiraci, vyčerpání, letargii, apatii, sebepoškozování
  • Podporuje inspiraci, iniciativu, vnímavost, energičnost, motivovanost, cílevědomí, zodpovědnost

POUŽITÍ

  • Ošetření pokožky – Modrý heřmánek je skvělý na pokožku. Přidávejte kapičku do oblíbeného hydratačního krému.
  • Pozitivní atmosféra – jemná a lehce ovocná vůně oleje z modrého heřmánku v difuzéru vytváří pozitivní atmosféru. Vytvořte si vlastní směs – mezi oleje, které se hodí k modrému heřmánku, patří pelargonie, meduňka, petitgrain, levandule, jalovec, máta klasnatá (spearmint) a Ylang.
  • Přírodní barvivo a vonná složka – používá se jako přírodní barvivo a jako příjemná vonná složka, například do doma vyrobeného dětského mýdla.
  • Uklidňující masáž – zkuste zkombinovat s levandulí a frakcionovaným kokosovým olejem a vytvořte si uklidňující masážní olej. Dobře se kombinuje i s libavkou, cypřišem nebo směsí AromaTouch.
  • Relaxační koupel – přidejte do koupele šest kapek spolu s jednou polévkovou lžící frakcionovaného kokosového oleje a jedním šálkem Epsomské soli pro uklidňující a relaxační atmosféru.

NÁVOD K POUŽITÍ

  • Aromaterapie: Použijte 1-2 kapky v difuzéru.
  • Vnitřní užití: nepoužívejte vnitřně
  • Lokální použití na pokožce: Nařeďte 1–3 kapky nosným olejem a aplikujte za uši, na zápěstí, přes solar plexus (horní žaludek) nebo na spodní části nohou.

Vlastnosti a parametry

Hmotnost 28 g
Velikost balení

5 ml

Anglický název

Latinský název

Aromatický popis

, ,

Metoda získávání

Část rostliny

, ,

Hlavní chemické složky

, , , , ,

Emoční označení

Olej inspirace

Emoční působení

, , , ,

Tělesné působení

, , , , , ,

Povinné upozornění: Může dráždit pokožku. Uchovávejte mimo dosah dětí. Pokud jste těhotná nebo pod lékařskou péčí, poraďte se se svým lékařem. Vyvarujte se kontaktu s očima, vnitřkem uší a citlivými oblastmi. Tento produkt není určen k diagnostice, léčení, prevenci či předcházení jakékoli nemoci. Vždy jeho použití konzultujte s ošetřujícím lékařem nebo lékárníkem.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Heřmánek modrý (Blue Tansy)”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

0
    0
    VÁŠ NÁKUPNÍ KOŠÍK
    V košíku zatím nic nemátePřejít ke všem těm krásným věcem
    Shopping Cart