Kardamon
Aromatické koření s pestrým kulturním vlivem. Nejen do kuchyně přináší výraznou chuť, ale i historii bohatou na tradice. Podíváme se na původ, použití i zdravotní výhody tohoto exotického koření.
Destilační metoda: Destilace vodní parou
Popis: kořeněná, ovocná, teplá, balzamická
Složení: semena
Kardamom, blízký příbuzný zázvoru, je známý jako kardamon. Je drahým, vynikajícím kořením na vaření. Pochází z jihovýchodní Evropy, Asie.
Kardamom se přidává do tradičních indických sladkostí a čajů pro jeho chladivou, mátovou vůni a chuť.
Kardamomový esenciální olej se běžně používá k vnitřnímu užití, aby prospíval trávicímu systému a pomáhal zklidňovat občasné žaludeční potíže.*
Kardamom má také hluboké účinky na dýchací systém díky vysokému obsahu 1,8-cineolu, který podporuje čisté dýchání* a výrazná vůně může podpořit zdraví dýchacích cest pozitivní atmosférou.
Semena kardamomu se pěstují v Guatemale a Hondurasu a společnost dōTERRA z nich získává esenciální olej pomocí našeho přísného certifikátu CPTG Certified Pure Tested Grade®. Díky spolupráci a odpovědnému partnerství v oblasti získávání zdrojů můžeme významně ovlivnit životy místních farmářů a destilátorů, a zajistit tak, aby se zemědělským komunitám zlepšilo živobytí.
Kardamomový esenciální olej se vyrábí ze semen, které nacházíme v lusku. Jeden lusk má obvykle 10-20 semen. Tyto lusky se suší 36 hodin a poté se prodávají buď jako koření, nebo k destilaci.
Jak používat?
Lokální
- Aplikujte jednu až dvě kapky na požadované místo. Zřeďte s nosným olejem, aby se minimalizovala případná citlivost pokožky.
Vnitřní
- Zřeďte jednu kapku ve cca 110 ml tekutiny a vypijte.
Aromatické
- Použijte tři až čtyři kapky do difuzéru podle vlastního výběru.
* Tato prohlášení nebyla vyhodnocena Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Tento výrobek není určen k diagnostice, léčbě, vyléčení nebo prevenci jakéhokoliv onemocnění.