Čokoládové sušenky s ořechovým máslem

Suroviny:

400 g plechovka cizrny, propláchnutá a okapaná

¾ hrnku hladké mouky

½ lžičky jedlé sody

¼ lžičky soli

½ šálku javorového sirupu nebo medu

⅓ šálku ořechového másla

5 kapek oleje madagaskarská vanilka 

1 kapka esenciálního oleje ze skořicové kůry

½ šálku strouhaného kokosu

½ šálku čokoládových lupínků

Postup: 

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou.
  3. Cizrnu vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  4. Přidejte mouku, jedlou sodu, sůl, javorový sirup a ořechové máslo, madagaskarskou vanilku a esenciální olej ze skořicové kůry a vmíchejte je do cizrny, dokud se nespojí.
  5. Těsto přendejte do samostatné mísy, přidejte kokos a mouku, čokoládové lupínky a ručně promíchejte, dokud se nespojí.
  6. Pomocí lžíce tvořte malé hromádky přímo na pečící plech.
  7. Pečte při teplotě 180 °C po dobu 13 minut nebo dokud lehce nezhnědnou.
  8. Nechte sušenky na plechu vychladnout.

    Poznámka: Sušenky se budou zdát nedopečené, ale ztuhnou, jakmile vychladnou