Čokoládové sušenky s ořechovým máslem
Suroviny:
400 g plechovka cizrny, propláchnutá a okapaná
¾ hrnku hladké mouky
½ lžičky jedlé sody
¼ lžičky soli
½ šálku javorového sirupu nebo medu
⅓ šálku ořechového másla
5 kapek oleje madagaskarská vanilka
1 kapka esenciálního oleje ze skořicové kůry
½ šálku strouhaného kokosu
½ šálku čokoládových lupínků
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou.
- Cizrnu vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
- Přidejte mouku, jedlou sodu, sůl, javorový sirup a ořechové máslo, madagaskarskou vanilku a esenciální olej ze skořicové kůry a vmíchejte je do cizrny, dokud se nespojí.
- Těsto přendejte do samostatné mísy, přidejte kokos a mouku, čokoládové lupínky a ručně promíchejte, dokud se nespojí.
- Pomocí lžíce tvořte malé hromádky přímo na pečící plech.
- Pečte při teplotě 180 °C po dobu 13 minut nebo dokud lehce nezhnědnou.
- Nechte sušenky na plechu vychladnout.
Poznámka: Sušenky se budou zdát nedopečené, ale ztuhnou, jakmile vychladnou