Celozrnný banánový chléb

Ingredience:

¼ šálku medu nebo javorového sirupu

½ šálku neslazeného jablečného pyré

3 zralé banány, rozmačkané

1 rozšlehané vejce

¾ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka

10 kapek madagaskarského vanilkového esenciálního oleje

8 kapek esenciálního oleje ze skořicové kůry

1½ šálku celozrnné mouky

1 šálek ovesných vloček

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

¼ lžičky soli

½ šálku pekanových ořechů, nahrubo nasekaných

½ šálku čokoládových lupínků, rozinek nebo jiných ingrediencí (sušeného ovoce)

Postup:

  • Předehřejte troubu na 170 °C.
  • Připravte si 22 cm formu na toustový chléb s nepřilnavým povrchem nebo formu vymažte tukem
  • Smíchejte med, jablečné pyré, rozmixované banány, vejce, mandle, mandlové mléko, olej z vanilky a skořicové kůry ve velké míse
  • V samostatné středně velké misce prošlehejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva a jedlou sodu a sůl.
  • Mokré přísady dejte do mísy se suchými a míchejte, dokud se téměř nespojí.
  • Přidejte pekanové ořechy a čokoládové lupínky nebo sušené ovoce a pokračujte v míchání, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte.
  • Těsto nalijte do připravené vymazané formy na toustový chléb a pečte 60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bochníku nezůstane čistá
  • Vyjměte chléb z trouby a položte ho na drátěnou mřížku, aby vychladl.
  • Nakrájejte a vychutnejte si teplý s máslem nebo svým oblíbeným džemem nebo marmeládou.

Doporučené produkty2